Over Cindy

Al sinds mijn jonge jaren speelt de natuur een belangrijke rol in mijn leven. Half opgegroeid op het platte land in de hoekse waard hield ik van het uitgestrekte land. Mijn vader, die een indrukwekkende kunst collectie bezat, bracht de liefde voor kunst op mij over. Als kind werden vele musea bezocht. Maar ook creativiteit werd gestimuleerd door het geven van vele dozen verf, kwasten en alles wat je maar nodig hebt om te creëren.

Op mijn 21e begon ik op de deeltijdopleiding tekenen schilderen aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Daar kwam ik in aanraking met de schilderijen en tekeningen van o.a. Charlotte Salomon, Jan Mankes, Breitner en Weissenbruch. Deze werden voor mij een grote bron van inspiratie.

Sinds mijn afstuderen in 1999 is landschap in al zijn facetten mijn favoriete onderwerp. Intens kan ik genieten van het land, de kleuren de ritmes, de luchten, het inspireert me eindeloos. Ik maak veel foto’s op vakantie in Engeland, Luxemburg en Denemarken.
Maar ook de Hollandse polder waar ik met 10 minuten van mijn huis af woon, is fantastisch. De jaargetijden waardoor de kleuren en structuren van het land veranderen fascineren me enorm.

Ik werk vaak op klein formaat. Op dit moment ben ik veelal werkzaam met acryl op doek maar in het verleden heb ik ook veel met aquarel en inkt gewerkt. Grafische technieken zoals de etsen en linoleumsnede vind ik super om te doen alleen momenteel is het voor mij praktischer om te schilderen.